Biti svugdje i stalno ili jednostavno – pustiti?

//Biti svugdje i stalno ili jednostavno – pustiti?

Biti svugdje i stalno ili jednostavno – pustiti?

Sastanak jedan, poslovni ručak, edukacija, izjava za radio, sastanak drugi, webinar, poslovna večera, odgovaranje na mail (po mogućnosti van radnog vremena), sastanak treći, otvorenje nove partnerske poslovnice, intervju za portal, konferencija… I niti jednu stvar ne želimo propustiti?

Što se stvarno dogodi ako nešto propustimo?

U zadnje vrijeme sve se više priča o terminu F.O.M.O., odnosno “fear of missing out”. Strah nas je propustiti neki događaj, edukaciju ili mogućnost jer unaprijed predviđamo (što je pretpostavka, a ne činjenica) da ćemo na taj način izgubiti priliku za – promociju/ marketing, suradnju, prodaju, itd.

Svakako da izlazak u medije može doprinijeti našoj vidljivosti. Potencijalno bi i poslovni ručak ili večera mogli voditi nekoj novoj suradnji. Kao što bi i sudjelovanje na edukacijama moglo doprinijeti novim znanjima i vještinama koji bi mogli voditi do unapređenja kvalitete usluga ili proizvoda koje nudimo.

Zašto je dobro (pro)puštati?

S druge strane, u današnjoj kulturi u kojoj se cijeni iscrpljenost, hiperproduktivnost i hiperdostupnost, takav raspored, ritam života i očekivanja dugoročno bi mogli odvesti zdravstvenim problemima koji će nas onda prisilno zaustaviti (ili barem usporiti).

Ipak, svaki proces ima svoj drugi pol pa se usporedno pojavio i – Y.O.M.O. koji slavi “joy of missing out”, odnosno – radost propuštanja.

Ne morate PROpustiti. Možete jednostavno i PREpustiti.

Svatko od nas ima kontrolu nad svojim životom – pa tako i postupcima i odabirima. Samim time, svatko od nas je lider svoga života jer prvo vodimo sebe. Ipak, neki od su lideri i drugima. Kako kaže Brene Brown, lider je “bilo koja osoba koja preuzme odgovornost pronaći potencijal u ljudima i procesima i koja ima hrabrosti razvijati taj potencijal”.

Prije toga, biti lider podrazumijeva visoku razinu samosvijesti kako bi mogao dobro procijeniti vlastite kapacitete te osjetiti kada je potrebno usporiti i to prije nego tijelo počne “vrištati”.

Biti lider zahtjevna je uloga i u svakom trenutku lider bi trebao biti svjestan toga da se netko možda ugleda na njega i uči po njegovom primjeru.

Pitanje je: Kakav primjer želite biti?

  • Primjer koji ne želi propustiti niti jedan sastanak ili primjer kojemu će ponekad prepustiti povjerenje i kontrolu, tj. radni sastanak nekome drugome kolegi?
  • Primjer koji ne želi propustiti niti jednu edukaciju/ webinar koja mu se ponudi ili primjer koji će pomno birati za koje teme i područja usklađena s njegovim interesima i vrijednostima, za koja želi uložiti svoje vrijeme, energiju i novac?
  • Primjer koji će biti dostupan na mailu i mobitelu 0-24 ili primjer koji se u slobodno vrijeme opušta, odmara i regenerira kako bi u radno vrijeme mogao ispuniti svoje radne potencijale?

Koji god primjer izaberete biti, sjetite se metafore da “ne možete ulijevati drugima iz praznog vrča”.

Odnosi su temelj wellbeinga i temelj mentalnog zdravlja (i u osobnom i poslovnom životu) i ako želite moći doprinijeti drugima, odnosno prepoznavati i razvijati potencijale u ljudima i procesima – trebate čuvati svoj vrč, odnosno svoje vrijeme, svoje tijelo i svoju energiju. I ponekad, jednostavno, s radošću, (pro ili pre)pustiti.

2023-08-28T13:34:05+00:00kolovoz 28, 2023|